SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Angereds Simklubb
Simning, Simskola & Simhopp
Tävlingsgrupp info

 

Tävlingar

Med jämna mellanrum erbjuds de olika träningsgrupperna att delta på tävlingar som passar deras nivå. Tävlingarna är frivilliga att delta på men alla anmälningar måste alltid gå genom den ansvarige tränaren för grupperna. Denne måste godkänna att simmaren deltar på de valda distanserna, om hen anser att simmaren inte klarar simningen på ett regelrätt sätt får de fortsätta att träna på delarna tillsammans.

 

Alla avgifter som rör tävlingen kommer att faktureras simmaren i efterhand, detta gäller även vid en sen avanmälan.

 

Tävlingslicens

För att få delta på tävlingar i Sverige krävs det en tävlingslicens. Denna kommer från svenska simförbundet och är inget som klubbarna eller simmarna kan påverka. I slutet på tävlingsåret gör SSF en sammanställning och alla som tävlat under året noteras och kostnaden för deras licens skickas till klubbarna som i sin tur ansvarar för att fakturera simmarna för licensen. Detta sker alltså året efter tävlingarna. Kostnaden för licensen är olika beroende på ålder på simmaren.

 

All info om licenser och kostnader finns på Svenska Simförbundets hemsida:

https://www.svensksimidrott.se/Forforeningar/Licens

https://www.svensksimidrott.se/Forforeningar/Licens/LicenshanteringeniOcto/

 

Att byta förening

Om en simidrottare kommer från en annan klubb är det viktigt att det görs ett föreningsbyte för denne. Detta sker genom att simidrottaren skickar in blanketten ”anmälan om övergång” till Svenska Simförbundet, samt betalar in registreringsavgiften på 400 kr. Det är viktigt att idrottaren innan dess har kontakt med både den gamla och den nya klubben för att undvika onödiga missförstånd.

 

Mer info, samt blanketten, hittar ni på Svenska Simförbundets hemsida:

https://www.svensksimidrott.se/Forforeningar/foreningsbyten/

 

Funktionär

På simtävlingar krävs det många ideella personer som hjälper till så att allt fungerar och går till på ett regelrätt sätt. Därför krävs det även funktionärer som tar tid, kollar vändningar och kontrollerar att simmarna simmar regelrätt. Utan dessa ideella krafter skulle det inte finnas några simtävlingar, och vi skulle inte få se någon ny Sjöström, Alshammar eller Nystrand.

 

I samband med att föreningen växer och fler simidrottare kommer ut på tävlingar är det viktigt att vi växer och skaffar en egna tävlingsfunktionärer. På en del tävlingar som anordnas i samarbete med Västsvenska simförbundet finns det även som krav att besökande föreningar tar med sig ett visst antal egna funktionärer. Ifall man som förälder vet att man ofta följer med sitt barn på tävlingar så kan det vara ett utomordentligt tillfälle att passa på att stå ett (eller fler pass) som funktionär. Man får oftast välja själv hur många pass man står på en tävling (förmiddag/eftermiddag, hel helg) och på låg nivå utgår det oftast inte någon ersättning för arbetet, men värdklubben brukar bjuda på lunch och fika. Ifall man skulle tycka att det var roligt finns det sedan möjlighet att avancera inom tävlingsväsendet och utbilda sig till att få en större roll på tävlingarna. Till och med tävlingsdomarna på OS har börjat någonstans.

 

För att bli funktionär hör man av sig till kansliet: info@angeredssk.se och anmäler intresse. Du kommer sedan bli anmäld till en funktionärsutbildning när en sådan hålls på en ort som passar dig. För mer info om denna utbildning med praktik kan du läsa här: https://www.svensksimidrott.se/Utbildning/Funktionardomare

http://www.vssf.nu/page/Utbildning

Tävlingar
2021-10-14 09:51

KOMMANDE TÄVLINGAR

Barracuda Race Göteborg 
23-25/11


Tävling för våra simmare i D, C och B-gruppen. 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 07/04 22:20 
Hem, 29/03 12:25 
Hem, 01/02 11:45 
Hem, 10/11 12:49 
Hem, 20/10 12:46 
Hem, 27/05 20:53 
 
Samarbetspartners