SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Angereds Simklubb
Simning, Simskola & Simhopp
Simskolenivåer

Baddaren 
Med lekfulla övningar övar man upp barnets vattenvana och skapar en trygg miljö för barnet att våga ta sig runt i vattnet, få vatten över sig samt doppa huvudet.
Mål: att kunna röra sig vatten och doppa huvudet.

Sköldpaddan 
För den som kan doppa hela huvudet under vatten utan större problem samt hoppa och leka i vattnet utan rädsla. Med lekfullhet introduceras vissa av de övningar som utgör grunden i simundervisningen. 
Mål: att kunna flyta och glida i vattnet på rygg eller mage, gärna båda. Samt att kunna grundläggande simteknik och simma någon meter.


Bläckfisken 
För den som kan flyta på rygg eller mage i fem sekunder, samt har börjat simma några meter. Här fortsätter man att träna på vattenläge som innebär att kunna ligga ner i vattnet på mage och rygg och med egen kraft vända sig i vattnet. Här övar vi mycket på ben- och armtag både med och utan utrustning. 
Mål: att kunna flyta och röra sig i vattnet utan problem samt kunna simma 3-5 meter.

Pingvinen 
För den som kan flyta på både rygg och mage samt kan simma minst 5 meter. Här blir teknikövningarna mer utmanande och vi övar på att simma längre sträckor med ganska god teknik. Vi övar även på fler simsätt och introducerar andningen i simningen. 
Mål: att förbättra sin simteknik samt ha goda kunskaper i minst två simsätt. Har provat på alla fyra simsätt. Att vid upprepade tillfällen ha simmat minst 10 meter utan att stanna. 

Fisken Silver 
För den som kan simma minst 10 meter med god simteknik i två simsätt, och ska kunna flyta obehindrat på både rygg och mage. Andningstekniken ska vara ganska bra. 
Mål: att kunna simma 25 meter med bra teknik.

Fisken Guld 
För den som kan simma nästan 25m, och måste jobba lite mer med teknik för att kunna simma med Hajen. Andningstekniken ska vara bra. 
Mål: att kunna dyka och simma 25 meter med bra teknik på djupt vatten

Hajen 
För den som kan simma minst 25 meter utan problem på rygg och mage. 
Mål: att kunna simma 200m; 150 på magen och 50 på ryggen. 

 
Samarbetspartners